KİMDİR, NEDİR: WORLD OF WARCRAFT – ARTEFAKT SİLAHLAR

WARRIOR

“Savaşta ölebileceğimi çoktan kabullendim, şaman, ki bir ork için gerçekten şanlı bir sondur bu. Ancak şimdi yoldaşlarını koruyabilmek adına kötülükle savaşanların hayatına mâl olacağını bilerek bu şanlı sonun peşinden koşmanın getirdiği utançla doluyum.”

Broxigar… Bu orkun zamandaki bir kırılma sebebiyle Kadimler Savaşı dönemine gittiğini, burada gerçekten dillere destan bir savaş verip yüzlerce iblisi tek başına öldürdüğünü biliyor muydun? Sonunda yoldaşlarını koruyabilmek adına kendisini ateşe attı ve hiçbir fâninin yapamadığını yaptı. Evet, bu marifetli savaşçı o kadar çok iblis biçti ki Sargeras onu öldürmeye bizzat geldi. Şanlı bir son istemek utanılacak bir şey değildir, evlat. Yoldaşlarını korumak için ölümü seçmek ise gerçek bir erdemdir.

[well]

Lorekeeper-Warrior-arms

ARMS – Stromkar, the Warbreaker

Bekçiler’in taştan şekillendirdikleri ırklardan biri olan vrykullar, zaman içerisinde Eski Tanrılar’ın yarattığı Tenin Laneti’ne yenik düştüklerinde çocukların kendilerinden farklı ve çelimsiz doğmaya başladı. Vrykul kralı Ymiron’un bu şekilde doğanların öldürülmesi için verdiği emir karşısında dehşete düşen bir grup ebeveyn ise Bekçi Tyr’in yardımıyla çocuklarını, Kalimdor ana kıtası parçalandıktan sonra Doğu Krallıkları olarak anılacak olan kıtaya gönderdi. Yüzyıllar içerisinde çoğalan ve gelişen bu çocuklar, günümüzde bildiğimiz insanlardan başkası değillerdi.

Kıtanın kuzey yarısına yayılmaya başlayan insanlar, birçok farklı kavim oluşturdular. Birlik duygusundan yoksun olan bu insanlar, uzun yıllar boyunca kendi aralarında savaşmaktan da geri kalmadılar; ta ki yakın coğrafyada yaşayan Amani trolleri tarafından saldırıya uğrama tehdidiyle karşı karşıya kalana kadar. Bu sırada Arathi adındaki kavmin lideri olan ve trol tehdidine karşı birleşmeden bir zafer elde edemeyeceklerini düşünen Thoradin, gerek diplomatik yollara başvurarak gerekse kudretli kılıcının da yardımıyla savaşarak tüm insan kavimlerini bir araya getirdi ve Arathor İmparatorluğu’nu kurdu.

Trol tehdidiyle çok daha uzun bir süre önce mücadele etmeye başlayan ve kuzeydeki Quel’Thalas topraklarında yaşayan asil elfler insanlardan yardım istediğinde Thoradin’in tek bir şartı vardı: Elfler, insanlar arasından özenle seçilecek yüz kişiye büyü kullanımını öğreteceklerdi. Kabul etmekten başka çaresi olmayan asil elflerin eğittiği yüz insan, Trol Savaşları sırasında ne kadar değerli müttefikler olduklarını kanıtlayarak düşmanlarını alt etmekte büyük rol oynadılar. Böylece bir savaş ve strateji uzmanı olmasıyla bilinen Kral Thoradin de hem elfler ile iyi ilişkiler kurma hem de insan büyücülerinin var olma sebebi olarak tarihe geçti.

Thoradin’in kılıcı daha sonraları da sahibi tarafından kullanılmaya devam edildi. Tirisfal topraklarının altına hapsedilmiş olan C’Thraxxi adındaki varlığı unutulmuş korkunç bir ırkın bir mensubunu etkisiz hale getirmek için kullanılmak istenen silah, burada kaybedildi.

Lorekeeper-Artifacts-Warrior-Stromkar the Warbreaker

[/well]

[well]

Lorekeeper-Warrior-fury

FURY – Warswords of the Valarjar

Titanlar Azeroth’u terk etmeden önce yarattıkları Bekçiler‘den biri olan Odyn, ilk başlarda diğer Bekçiler’in lideri konumundaydı. Dehşetengiz proto-ejderha Galakrond‘un alt edilmesinde büyük rol oynayan beş ejdersürüsü liderlerine titan güçleri bahşedilince ise kendini diğer Bekçiler’den uzaklaştırdı. Öz kızı gibi gördüğü güçlü vrykul büyücüsü Helya’nın yardımıyla Ulduar yapısının bir kısmını ayırıp göklere taşıyan Odyn, burayı Yiğitlik Salonları olarak adlandırdı. Bazı vrykullar tarafından Valhalas olarak da isimlendirilen bu kutsal mekana gitmeyi hak eden ruhlara ise valarjar denmekteydi. Odyn, onurlu bir hayat sürmüş en güçlü vrykulların ruhlarını toplamak için ise ruhları ne yaşayanların ne de ölülerin diyarına ait olamayacak şekilde lanetlenen val’kyr adındaki varlıkları zor kullanarak yarattı. İlk val’kyr haline gelen Helya ise babası gibi gördüğü Bekçi’ye karşı bitmez tükenmez bir nefret duymaya başladı.

Bir başka Bekçi olan Loken’ın yardımıyla Odyn’in hakimiyetinden kurtulan Helya, Yiğitlik Salonları’na gitmeyi asla hak etmeyecek zayıf ve lanetli vrykul ruhlarının gittiği Helheim adındaki ölüler diyarının kraliçesi haline geldi. Oldukça marifetli bir zanaatkâr olan Odyn’in valarjar kuvvetleri arasındaki en güçlü savaşçı için dövdüğü ikiz kılıçları çalarak içlerine kendi öfkesinin özünden aktardı. Odyn’in Hiddeti ve Helya’nın Gazabı olarak adlandırılan ikiz kılıçlar, kullanıcısının amansız ve sonu gelmez saldırılar yapmasını sağlıyor, böylece düşmanının savunmasını alt üst ederek ağır hasar verilmesiyle biliniyordu. Daha sonra bu silahları kendi şampiyonuna veren Helya, böylece güçlü kahramanların avlanmasını ve ruhlarının Odyn’in göklerdeki mekanı yerine adeta bir cehennemi andıran kendi diyarına getirilmesini sağladı.

Lorekeeper-Artifacts-Warrior-Warswords of the Valarjar

[/well]

[well]

Lorekeeper-Warrior-protection

PROTECTION – Scale of the Earth-Warder

Meşum proto-ejderha Galakrond‘un alt edilişinin ardından saldırıya liderlik eden beş ejdersürüsü liderine, Odyn dışındaki tüm diğer Bekçiler’in onayıyla titan güçleri bahşedilmişti. Siyah ejdersürüsü lideri Neltharion da bunlardan biriydi ve titan Khaz’goroth’un topraklar ile yer altındaki derinliklerde hakimiyet kurmasını sağlayacak güçlerinden verilmişti. Ölümlü ırkların menfaati için güçlerini kullanan Neltharion, bu amaçla yeryüzünün şeklini değiştirebiliyordu. Siyah ejderha henüz Eski Tanrılar‘ın fısıltılarıyla aklını yitirip Deathwing adını alarak diğer ejdersürülerine ihanet etmeden çok önceleri kudretli bedeninden alınan bir pul, üzeri çeşitli kaplamalarla donatılarak bir kalkana dönüştürülürken arta kalan parçaları dövülerek Pulkeskisi adında bir kılıç yapıldı.

Hiçbir şekilde delinmeyen ve kullanıcısını her türlü saldırıdan koruyan bu kalkan, vrykul kralı Magnar Icebreaker tarafından kullanılmaya başlandı. Gittiği her savaşta kalkanını da yanında taşıyan Magnar, her türlü zorluğun karşısında dimdik duruyor ve çatışmalardan galip ayrılıyordu. Ancak titanların yarattıkları Bekçiler‘den biri olan Odyn’in zor kullanarak bir val’kyr olarak lanetlediği vrykul büyücüsü Helya, en kudretli kahramanları avlamak için kendi kölelerini görevlendirmişti. Bu köleler tarafından beklemediği şekilde ihanete uğrayan Magnar, katıldığı bir savaş sırasında hayatını kaybetti. Kral Magnar’ın bedeni, Fırtınayuvası‘nda yer alan Krallar Yolu‘na gömülürken kalkanıyla kılıcı da kendisiyle beraber mezarına konuldu.

Lorekeeper-Artifacts-Warrior-Scale of the Earth Warder

[/well]

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)