WARCRAFT: İKİ DÜNYA. TEK YUVA.

Geçtiğimiz sene boyunca Blizzard öyle şeyler açıkladı ki, bu seneki BlizzCon’a fiziksel olarak gidemesem de canlı yayında izlememi sağlayacak sanal biletlerden almaya karar vermem çok uzun sürmedi. Hem Warcraft filminin hem de World of Warcraft’ın yeni ek paketi Legion’ın fragmanlarını yayınlayacakları bu etkinliği kaçıramazdım.

6-7 Kasım tarihlerinde Anaheim, Kaliforniya’da gerçekleşen BlizzCon 2015’in üzerinden birkaç gün geçti ancak şahsım adına söyleyebilirim ki üzerimde bıraktığı etki öyle kolayca geçebilecek türden değil, zira bir Warcraft hayranı ve World of Warcraft oyuncusu olarak bu kadar sevdiğim bir evrenin film fragmanını izlerken attığım küçük sevinç çığlıkları hâlâ evde yankılanıyor.

Peki bize neler gösterdiler? Warcraft fragmanında ne gibi sahneler sundular? Bu sahnelerde yer alan mekanların hikâyedeki önemi nedir? Orijinal hikâyeye ne kadar sadık kalınmış görünüyor veya neleri değiştirmişler? Bunlara ve benzer daha birçok soruya cevap arayalım diyerek normal formatımızın biraz dışında olan bu blog yazısını hazırladık.

Ancak detaylara göz atmadan önce gelin hep beraber bu iki dakikalık fragmanı tekrar izleyelim.

Tamam, sakinim.

Tamam, sakinim.

Bu fragmanda neler gördüğümüzü incelemeden önce kısa bir not iletelim: ComicCon 2015 sırasında kesinlikle zerre kıskanmadığım (!) bir grup insan, Warcraft filminden birkaç kesiti izleme şansı yakalamıştı. Bir kısmı internete sızdırılan bu görüntülerden yola çıkarak anlatacağımız bölümler de olacak ancak maalesef izinsiz paylaşımlar olduğu için herhangi bir görseli sitemize koyamayacağımızı belirtmek isterim. Bu küçük detayı da verdikten sonra Legendary Pictures ve Blizzard Entertainment iş birliğiyle çekilen filmin konusu, yönetmeni ve oyuncu kadrosundan kısaca başlayalım.

Warcraft filmi, Blizzard’ın bundan 20 yıl önce çıkardığı Warcraft: Orklar & İnsanlar oyununa kadar dayanıyor. Birçoğunuzun bildiği üzere “İlk Savaş” olarak adlandırılan olay öncesinde neler yaşandığını, orkların kendi dünyaları olan Draenor’u neden ve nasıl terk ettiklerini, büyücü Medivh’in açtığı geçit sayesinde Azeroth’a varışlarını ve ardından yaşanan olayları anlatacak olan filmde tanıdık birçok isim yer alıyor.

Duncan Jones

Duncan Jones

Yönetmen: Duncan Jones

2009 yılında vizyona giren “Moon” filmiyle BAFTA Film Ödülü’nü kazanan Jones, David Bowie’nin de oğlu aynı zamanda. Warcraft strateji oyunlarını da severek oynamış olması hem diyarları bildiğinin hem de bu dünyayı hakkını vererek beyaz perdeye taşıyacağının bir işareti. Projeyi devraldığı zaman var olan senaryoyu okuyan Jones, hikâyenin insanlara daha fazla önem verdiğini görüp haksızlık olduğuna kanaat getirerek senaryonun her iki tarafı da farklı yönleriyle anlatacak şekilde değiştirilmesine neden olmuş.

Senaryo: Duncan Jones, Charles Leavitt, Chris Metzen

Fragmandan gördüğümüz kadarıyla hikâyede birtakım değişiklikler yapmaktan geri kalmamışlar. Gözümüze çarpan birkaç detay oldu ancak hepsini anlatmayacağız ki heyecanınızdan bir şey kaybetmeyesiniz.

Oyuncular: Maalesef elimizde tüm oyuncuların isimleri bulunmuyor ancak şu ana kadar açıklanan önemli karakterleri gösterebiliriz, değil mi? 🙂

Travis Fimmel – Anduin Lothar

Dominic Cooper – Kral Llane Wrynn

Paula Patton – Garona Halforcen

Ben Foster – Medivh

Toby Kebbell – Durotan

Clancy Brown – Blackhand

Robert Kazinsky – Orgrim Doomhammer

Daniel Wu – Gul’dan

Ruth Negga – Leydi Taria

Terry Notary – Grommash Hellscream

Ben Schnetzer – Khadgar

Callum Keith Rennie – Moroes

Anna Galvin – Draka

Dylan Schombing – Prens Varian Wrynn

Anduin Lothar, Garona Halforcen, Medivh, Durotan, Orgrim, Llane Wrynn Gul'dan, Blackhand, Leydi Taria, Khadgar, Moroes

Anduin Lothar, Garona Halforcen, Medivh, Durotan, Orgrim Doomhammer, Llane Wrynn
Gul’dan, Blackhand, Leydi Taria, Khadgar, Moroes

Oyuncularla ilgili birkaç küçük detayı da verelim.

Paula Patton’ın canlandırdığı Garona karakteri, film içerisinde özel efektler kullanılmadan yaratılan tek ork olmasıyla dikkat çekiyor. E zaten Garona bir yarı-ork ve fiziksel olarak çok daha insani boyutlarda olduğundan olması gereken de bu sanki.

Orgrim’i canlandıran Robert Kazinsky tam bir World of Warcraft tutkunu. Oyunu yoğun bir biçimde oynayan Kazinsky, hayranı olduğu bir dünyada yer alabilmenin kendisi için ne kadar inanılmaz bir durum olduğunu her seferinde dile getirmekten de çekinmiyor.

Daniel Wu, Warcraft filmiyle ilgili teklifi almadan önce, eşinin de hamile olmasından ötürü, sektöre bir süre ara vermeye karar vermiş. Ancak teklifi aldığında eşi ona mutlaka filmde yer alması gerektiğini ve bu teklifi kaçırmamasını söylemiş. Neden mi? Eşi de bir Warcraft hayranı da ondan.

Ruth Negga’nın canlandırdığı ve Kral Llane’in eşi (Varian’ın da annesi) olan Leydi Taria, yalnızca film için yaratılmış bir karakter zira oyunda veya herhangi bir kitapta adı geçmiyor.

Eh bu kadar detaydan sonra fragmana geçebiliriz.

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)