KİMDİR, NEDİR: ALLERIA WINDRUNNER

“Sorun değil. İttifak bütün orkların ölmesini istiyor. Ve ben de. Bunu başarmak için birlikte çalışabiliriz.”

Windrunner kardeşlerin en büyüğü… Hem Quel’Thalas hem de İttifak kuvvetleri adına gerçekleştirdiği kahramanlıklarla bilinen, Sylvanas’ın bile asil elflerin korucu birliğinin en parlak üyesi olduğunu söylediği büyük kız kardeşi… Sadece Stormwind’in girişindeki Kahramanlar Vadisi’ne heykelinin dikilmesiyle yetinilmeyecek, daha sonraları İttifak’ın Terokkar’daki komuta merkezine de adı verilecek olan isim… Alleria Windrunner.

Windrunner ailesi, geçmişte hâlâ Daimşarkı Ormanları’nın bir parçası olan ve Quel’Thalas’ın güney bölgesinde bulunan Windrunner Kulesi’nde yaşıyordu. Dört kardeşin en büyüğü olan ve ebeveynlerinin kendisine hediye ettiği, içerisinde birer zümrüt, yakut ve safir taşı bulunduran bir kolyeyi daima boynunda taşımasıyla bilinen Alleria’nın adı, insanlarla birlik olup Quel’Thalas’ı savunmak için mücadele verdikleri Trol Savaşları zamanında sayısız trolü tek başına alt etmesiyle ön plana çıkmaya başladı. Kılıç kullanma konusunda da oldukça maharetli olmasıyla bilinen Alleria’nın asıl yeteneği ise hiçbir atışını ıskalamadığı ve hedefini her daim vurduğu okları ile babasından kendisine geçen Thas’dorah isimli yayında gizliydi.

Bir zamanlar Windrunner ailesinin evi bildiği Windrunner Kulesi

Bir zamanlar Windrunner ailesinin evi bildiği Windrunner Kulesi

Trol Savaşları sonrasında nispeten daha barışçıl ve sakin bir döneme adım atmış olan asil elflerin bu huzur dolu yılları, iblis kanı içerek Burning Legion’ın köleleri haline gelmiş olan orklardan oluşan Orda’nın Azeroth’a girmesiyle alt üst oldu. Yaşanan İlk Savaş sırasında ağır kayıplar veren taraf insanlar olsa da Stormwind’in düşüşü ve hayatta kalan insanların kuzey topraklarına, diğer bir deyişle Lordaeron’a kaçmalarıyla birlikte elflerin de kendilerini bir savaşın içerisinde bulmaları uzun sürmedi. İkinci Savaş esnasında insanların, cücelerin ve gnomların da aralarında bulunduğu Lordaeron İttifakı’nın bir parçası haline gelen asil elfler, Trol Savaşları sonrasında Arathi soyundan gelen insanlara bağlılık yemini etmişlerdi ve bunu unutmayan Lordaeron kralı II. Terenas Menethil, elflerden destek kuvvetleri göndermelerini istedi. Orkları gerçek bir tehdit olarak görmeyen ve yalnızca oldukça az sayıda savaşçı gönderen asil elfler arasında Orda’nın ne kadar büyük bir sorun olabileceğini ön görebilen az sayıda kişi vardı. Alleria Windrunner da bunlardan biriydi.

Asil elflerin kralı Anasterian Sunstrider tarafından görevlendirilen Alleria, emrindeki kuvvetleri de yanına alarak yaşadıkları kıyımdan kuzey topraklarına kaçan insanların Hillsbrad bölgesinde konuşlandığı ve bir balıkçı yerleşkesi olmaktan çıkıp liman kentine dönüşmüş olan Güneykıyı kasabasına doğru ilerledi. Burada İttifak’ın efsanevi ismi Anduin Lothar ve büyücü Khadgar ile tanışan Alleria, aynı zamanda hayatında önemli bir yeri olacak olan, aslen bir rahipken eğitilip Gümüş El Şövalyeleri birliğini oluşturan ilk paladinler arasında yer alan Turalyon ile de karşılaştı.

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)