ARTEFAKT ÖYKÜLERİ: DRUID

Balance – Scythe of Elune

Druid Artefakt - Balance


Elune’un Tırpanı

Elinde tuttuğun silah kutsal ve yabani olanın, sükünetin ve ehlilleştirilmemiş vahşiliğin fiziksel bir yansımasıdır. Tırpan sadece bir silah değil, aynı zamanda bir semboldür de. En büyük özelliği ise belki de bütün yaşayan varlıkların sahip olduğu huzur ve heyecanı sunabilmesidir; bazen umabileceğimiz en iyi şey… dengemizi bulmaktır.

Elune’un Tırpanı sana düşmanlarını yok etme gücünü ve ne zaman durman gerektiğinin bilgeliğini bahşetsin.


Elune’un Tırpanı, Bölüm Bir

Elune’un Tırpanı binlerce yıl boyunca kutsal gücün somut hali ve dizginlenemeyen öfkeye karşı bir uyarı rolü üstlenmiştir.

Uzun zaman önce, Satirler Savaşı’nda gece elfi orduları kuşatılmış ve iblis düşmanlarıyla yüz yüze gelmek zorunda kalmıştı. Bazı savaşçılar, savaşın seyrini değiştirmek için bir avantaja ihtiyaç duyulduğunu hissetti. Bunun için tırpanı yarattılar; Kadim kurt Goldrinn’in dişlerinden birini alıp kutsal güçle yıkanmış Elune’un Asası’nı birbirleriyle birleştirdiler.


Elune’un Tırpanı, Bölüm İki

O dönem bulunan yazıtlara göre tırpanın yaratılışı Ralaar Fangfire adındaki bir druidin hasımlığından ve Belysra Starbreeze adındaki bir rahibenin kırık kalbinden filizlenmiş.

Ralaar sürü formunun gazabını iblis düşmanları tarafından sayıca ezilmiş gece elflerine yardım etmek için kullanabileceğine inanıyordu… ancak bu yöndeki önerileri başdruid Malfurion Stormrage tarafından sürü formunun fazla dengesiz olduğu iddialarıyla geri çevrildi.

Ralaar’ın en yakın dostu Arvell sürü formunu kullanmayı reddedip iblislerin elinde öldüğünde Ralaar sadece bu forma geçmeyi değil, aynı zamanda sürü formunu geliştirecek yöntemler bulmayı da kafaya koydu. Arvell’in sevgilisi rahibe Belysra Starbreeze’in de beklenmedik desteğini aldı.

Ralaar ve Belysra, birlikte Elune’un Asası’nı ve Goldrinn’in köpek dişini birleştirerek efsanevi Elune’un Tırpanı’nı yarattılar; ve tarihin gidişatını etkileyecek silah böylece doğmuş oldu.


Elune’un Tırpanı, Bölüm Üç

Elune’un Tırpanı binlerce yıl boyunca sayısız güçlerini sergiledi.

Satirler Savaşı’nda, inatçı druid Ralaar Fangfire Elune’un Tırpanı’nı sürü formunu geliştirmekte kullandığında sonuçları felaketti. Pek çok druid hem dosta hem de düşmana acımasızca saldıran worgenlara dönüştü.

Böylece Malfurion Stormrage tırpana el koydu ve silahı Ralaar ve worgena dönüşmüş olan druidleri muazzam ağaç Daral’nir’in gövdesinde yatışacaklarını umarak Zümrüt Rüya’ya kapatmakta kullandı.


Elune’un Tırpanı, Bölüm Dört

Satirler Savaşı’nın kısa süre ardından Elune’un Tırpanı ortadan kayboldu. Binlerce yıl sonra gece elfi rahibesi Velinde Starsong tarafından bulunana kadar…

Umutsuzca iblis güçlerinin istilasına karşı gelecek bir yol arayışında olan Velinde, tırpanın güçlerini kullanarak Zümrüt Rüya’daki sürgünlerinde olan worgenları Azeroth’a geri çağırdı.

Ancak Velinde çağırdığı worgenları kontrol edemedi. İnsan bir büyücüden yardım istedi ancak büyücüye ulaşmaya çalışırken saldırıya uğrayıp öldürüldü… Böylece tırpan bir kez daha tarihin tozlu sayfaları arasında kayboldu.


Elune’un Tırpanı, Bölüm Beş

Tarih boyunca Elune’un Tırpanı çok kez el değiştirdi.

Silahın geçici sahiplerinden biri Kasvet Ormanı’nın ürkek (ve inanılmaz şanslı) sakinlerinden biri olan Jitters’dı. Jitters silahı Roland’ın Felaketi adındaki eski bir madende keşfetti.

Jitters’ın kendi elinden yazılmış notlar tırpanı nasıl aldığını ve arkadaşlarının worgenlar tarafından nasıl saldırıya uğradığını anlatıyordu:

“Her yönden üzerimize geldiler; ayaklarımızın altındaki gizli deliklerden tırmanarak ve sessizce tünedikleri yerlerden üzerimize atlayarak.”

Jitters, lanetli madenden kaçışı sırasında Elune’un Tırpanı’nı kaybetmiş olsa da bu worgen saldırısından kurtulmayı başarabilen tek kişiydi.


Elune’un Tırpanı, Bölüm Altı

Başbüyücü Karlain’in günlüğünden bir alıntı:

“Peşimizde o lanetli yaratıklar olan worgenlar varken sığındığımız madenin adı Roland’ın Felaketi’ydi.

“Tam da orada görüp görebileceğimiz (en azından benim için) en ürkünç ve kalp burkan görüntüyle karşılaştık. Oğlum worgen pençeleri tarafından tutulmuş, sonradan Elune’un Tırpanı olduğunu öğrendiğim silahın altında diz çökmüştü. Yaratıklar oğluma iğrenç bir ayin uyguluyor, onu birtakım Kurt Tarikatı’na girişe hazırlıyorlardı.

“Zamanında müdahale edemeden izlediğim sırada Kurt Tarikatı’nın lideri parlayan dişlerini biricik oğlumun çıplak omzuna ve göğsüne geçirdi.

“Karnımı düğümleyen bir çığlık boğazımdan dökülürken saldırdığımı hatırlıyorum.”


Elune’un Tırpanı, Bölüm Yedi

Elune’un Tırpanı aynı zamanda Kara Atlılar olarak bilinen gizemli ve acımasız bir grup hazine avcısıyla da bağlantılıydı.

Tırpan Roland’ın Felaketi’nde keşfedildikten kısa bir süre sonra atlılar ilk kez ortaya çıktılar; kutsal artefaktı arayışlarında yerel bir aileyi de katlettiler.

Tırpan, Revil Kost adında bir rahip tarafından ele geçirildikten sonra Kara Atlılar rahip ve dostlarına pusu kurdular. Ancak saldırıları Gece Nöbeti’nin kumandanı Althea Ebonlocke tarafından bölündü. Daha sonrasında ne olduğu şu an için bir gizem; zira bütün atlılar gözleri kör eden bir parlamayla ortadan yok oldular.


Elune’un Tırpanı, Bölüm Sekiz

Kutsal Işık’ın Kilisesi rahibi Revil Kost’un, Başpiskopoz Benedictus’a ifadesi:

“Işığın iradesiyle davrandığım konusundaki sıkı inancımı koruyorum.

“Roland’ın Felaketi’nden Elune’un Tırpanı’nı almıştık. Ben de bunu Kara Atlılar olarak bilinen sinsi, rezil hırsızları tuzağa çekmek için bir fırsat olarak kullandım.

“Dövüştüğümüz sırada atlılar bizi Karazhan’a ışınladılar; bir zamanlar Muhafız olan Medivh’in şu meşhur kulesine… Atlıların oradan geldiğini anladık; kulenin kütüphanesi ve gizli ganimet odası için çeşitli artefaktların peşine düşüyorlardı.

“Atlıların bütün çabasına ve ganimet odası muhafızının müdahalesine rağmen tırpanı almaları mümkün değildi. Yoldaşlarımın yardımı ve Kutsal Işık’a karşı sarsılmayan inancımla Kara Atlılar’ın şeytani çabalarına bir son vermeye yardımcı oldum.”


Elune’un Tırpanı, Bölüm Dokuz

Azeroth’un başına gelen büyük Afet’ten önce, Elune’un Tırpanı yer altı tünelleri vasıtasıyla Gilneas’ın duvarlarının ardına gönderilmişti.

Bu sırada tırpan, SI:7 gnom suikastçisi Brink Spannercrank’ten Gilneas kralı Genn Greymane’in gece elfi destekçilerine geçti. Kısa bir süreliğine Terkedilmişler ajanları tarafından ele geçirilse de en nihayetinde kahraman maceracılar silahın gece elflerine dönmesini sağladı.


Elune’un Tırpanı, Bölüm On

Rahibe Belysra Starbreeze’in Kurt Tarikatı lideri Sürü Başı‘nın ölümü ardından yaptığı açıklamadan:

“Sürü Başı’nın öncelikli amacı Elune’un Tırpanı’nı geri almaktı. Ralaar Fangfire olarak bilindiği dönemlerde kendisini geri çeviren ve Satirler Savaşı sırasında sürü formuna geçmesini engelleyen başdruid Malfurion’a hâlâ büyük bir garez duyuyordu. Sürü Başı tırpanı kullanarak Zümrüt Rüya’da kısılı olan druidleri çağırma ve çok sevgili yuvamız Darnassus’u istila etme niyetindeydi.

“Yeteneklerimin elverdiğince onunla savaştım; ancak yapabileceğimin en iyisi bile yetersiz kaldı. Sürü Başı tırpanı aldı ve worgen kardeşlerini çağırmaya hazırlandı. Derken bir hayalet tarafından yok edildi… Yitip gitmiş aşkımın, binlerce yıl önce bizi ölümün bile ayıramayacağını söylemiş olan Arvell’in hayaleti tarafından.

“Arvell bana olan sözünü tuttu ve Elune’un Tırpanı böylece himayemde kaldı.”


Elune’un Tırpanı, Bölüm On Bir

Belysra Sarbreeze’in yazmalarından:

“Arvell, seni düşünmeden tek bir günüm bile geçmiyor sevgilim. Çok uzun zaman önce yaptığın fedakârlık ve en ihtiyaç duyduğum anda tekrar ortaya çıkışın… Bir türlü zihnimden çıkmıyor.

“Sana yemin ederim ki geçmiş günahlarımdan arınacağım; worgen lanetini bu dünyaya sarmanın bedelini ödeyecek ve işleri yoluna koymayı başaracağım.

“Bunu yazdığım sırada Valorn Stillbough’la birlikte Kasvet Ormanı’na, worgenlarla ilgili araştırmalarımı tamamlamaya gidiyorum. Ruhunun sonsuza kadar elimi ve yüreğimi yönlendirmesi için dua ediyorum. Belki de Elune’un Tırpanı’nın da yardımıyla worgen lanetinin pençesine düşmüş olanlara en büyük hediyeyi verebileceğimizi düşünüyorum…

“Huzuru.”

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)