KİMDİR, NEDİR: VEREESA WINDRUNNER

“Quel’Thalas, sizin olduğu kadar benim de yuvam. Ve yurdumun kadim düşmanlarımızın eline geçmesine izin vermeyeceğim.”

Windrunner kız kardeşlerin en küçüğü olan Vereesa, ablaları Alleria ve Sylvanas gibi bir korucuydu ancak yaşının nispeten küçük olması sebebiyle İlk Savaş sırasında henüz çıraklık eğitimini geçememişti. İkinci Savaş başlamadan yaklaşık bir sene önce Uzakgezerler saflarına kabul edilen Vereesa, savaşma şekli ve pervasız hareketleri yüzünden üstleri tarafından azarlanmaktan ve bir insan kadar sabırsız olmakla suçlanmaktan kurtulamıyordu.

Orklarla yaşanan İkinci Savaş esnasında esrarengiz bir biçimde yanmaya başlayan Quel’Thalas ormanlarında trollerin gerçekleştirdiği bir saldırıda kardeşi Alleria ile birlikte hedef haline gelen Vereesa, yanlarına zamanında yetişen Sylvanas ve birliği tarafından kurtarıldı. Ancak orkların saldırıları, Windrunner ailesi için büyük kayıplarla sonuçlanmıştı: Erkek kardeşleri Lirath’ın da aralarında bulunduğu birçok aile ferdi, yuvaları olan Windrunner Kulesi’ne yapılan saldırılarda öldürülmüştü. İkinci Savaş bitip Kara Geçit kapatıldıktan sonra Azeroth’ta sıkışıp kalan orklar, bu tehdide karşı bir araya gelen Lordaeron İttifakı birlikleri tarafından avlanmaya başlayınca Vereesa da aradığı intikam fırsatını bulduğunu düşündü. Ancak savaş konusunda henüz yeterince deneyimli olmayan Vereesa’yı, kendisini hayal kırıklığına uğratacak başka bir görev bekliyordu.

Rhonin adındaki bir insan büyücüsüne, Lordaeron’un doğusunda bulunan Hasic isimli liman kentine yaptığı yolculuk esnasında eşlik etmekle görevlendirilen Vereesa, ilk başlarda böylesine basit gördüğü bir işle uğraşmaktan memnun değildi. Rhonin’in amacı Hasic’e ulaşmak ve kendisini buradan Khaz Modan’a götürebilecek bir gemiye binmekti. Büyücü her ne kadar görevinin önemsiz ve yalnızca Khaz Modan’daki olası ork hareketlerini gözlemlemek olduğunu iddia etse de Rhonin’in kararlılığı ve azmi asil elfin gözünden kaçmamış ve görünenden daha fazlası olabileceğine dair kuşkular taşımaya başlamasına sebep olmuştu.

İkili Hasic’e vardığında Rhonin’i Khaz Modan’a götürebilecek herhangi bir gemi olmadığını fark ettiler. Bu sırada liman kenti ise bölgede tehdit oluşturmaya başlamış olan ejderhaların hareketlerini gözlemleyebilmek adına Yabançekici cüceleri tarafından korunmaktaydı. Eğittikleri grifonlarla nam salmış olan Yabançekici cücelerinin Hasic’te bulunmasını lehine çevirmek isteyen Rhonin, Khaz Modan’a gidebilmek için ekibin lideri olan Falstad ile bir anlaşmaya varmaya çalıştı. Amacı, hedefine ulaşabilmek için grifonları kullanmaktı; ancak insanlara ve özellikle de büyücülere güvenmeyen cüceler, bu isteğini reddettiler. Bu noktada araya giren isim ise Rhonin’in görevinin göründüğünden ciddi olduğunu anlayan ve ona karşı ilgi duymaya başlayan Vereesa oldu.

Falstad Wildhammer, Rhonin Redhair ve Vereesa Windrunner

Falstad Wildhammer, Rhonin Redhair ve Vereesa Windrunner

Vereesa’nın sözleriyle ikna olan Falstad, yanına bir grup cüceyi de alarak asil elfi ve Rhonin’i Khaz Modan’a götürecek şekilde yola çıktı. Yolda uğradıkları saldırı sonucunda ırkdaşları öldürülen Falstad’ın görevine odaklanması ve Khaz Modan’a ulaşması gerektiği konusunda ısrar eden de yine Vereesa’ydı. Bu sıralarda Rhonin’i kaybeden Vereesa, onu en sonunda orkların kontrolünde olan ve kırmızı ejdersürüsü lideri Alexstrasza’nın esir tuttulduğu Grim Batol’da buldu.

Alexstrazsa ve ejdersürüsünün birçok üyesi, İblis Ruhu adındaki oldukça güçlü bir artefaktı kullanan orklar ve liderleri Nekros Skullcrusher tarafından kontrol altında tutuluyorlardı. Durumun farkında olan kırmızı ejderha Korialstrasz -ya da ölümlüler tarafından bilinen ismiyle Krasus-, Rhonin’i seçmiş ve ejdersürüsü liderini kurtarması için görevlendirmişti. Ancak Lord Prestor adıyla bir insan görünümü seçerek Lordaeron krallıkları içerisinde söz sahibi olmayı başarmış olan siyah ejdersürüsü lideri Deathwing’in de Grim Batol’la ilgili planları vardı: Alexstrasza’nın yumurtalarını çalıp tüm ölümlülere karşı nefret besleyecek ejderhalar olarak yetiştirmek istiyordu. Siyah ejderhanın korkunç planını durdurmak isteyen Krasus’un bizzat destek istediği diğer ejdersürüsü liderlerinin de Grim Batol’a gelmesiyle birlikte büyük bir çatışma yaşandı. Vereesa’nın ve yanına bir grup Yabançekici cücesini alarak yardıma koşan Falstad’ın desteğini alan Rhonin ise İblis Ruhu’nu Nekros’tan çalmayı ve parçalamayı başardı. Güçlerine geri kavuşan ejdersürüsü liderleri, Deathwing’i yenilgiye uğrattı. Görevlerini başarıyla tamamlayan ve yaşadıkları macera esnasında birbirlerine aşık olan Vereesa ile Rhonin, bu olaydan kısa bir süre sonra evlendiler.

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)