ARTEFAKT ÖYKÜLERİ: ROGUE

Assassination – The Kingslayers

Rogue - Assassination


Kral Katilleri

Ölüm araçları olarak bu hançerler harikadırlar. Suikast aracı olarak rakipsizdirler. Onları taşıdığın her günün her anı zihnini efendilerinin emrine sokmaya çalışacaklardır: Kil’jaeden’ın.

Belki bir gün ona bizzat teşekkür etme şansın olur.


Kral Katilleri, Bölüm Bir

Bu hançerler kahramanların ve masumlarının kanını dökmek için dövüldüler. Garona Halforcen’ın ellerinde de tam olarak bunu yaptılar.

Keder ve Kahır iyi isimlendirilmişlerdi. Geçmişlerinde krallar, kumandanlar, askerler, büyücüler, iblisler ve daha nicelerini öldürdüler. İşler biraz daha farklı ilerleseydi ilk Orda’nın Azeroth’u fethetmesini bu silahlar sağlayabilirdi.

Bu hançerlerin hikâyesi Draenor’da, Yakan Lejyon’un ork klanlarına pençelerini geçirmesinden hemen sonra başlar.


Kral Katilleri, Bölüm İki

Orda’nın ilk zamanlarında Gul’dan, Garona’yı kanatları altına almıştı. Dışlanmış bir yarı-ork, yarı-draenei olan Garona doğumundan beri hayatta kalmakta zorlanmıştı. Kazanılamayacak savaşlardan kaçınmayı ve durmak bilmeyen takipçileri sessizce nasıl öldüreceğini çabucak öğrenmişti.

Gul’dan, Garona’nın zihnini kendi iradesine doğru eğdi ve onu suikast sanatında gizlice eğitmeye başladı. Garona, Gul’dan’ın niyetini tam anlamamıştı ama zalimliğine içerliyordu. Yine de emirlerine uydu. Hayatta kalmak için daha aşağısı kurtarmazdı.

Garona kullandığı her silahta yetenek gösterdiyse de Gul’dan tatmin olmamıştı. Orda üstündeki pençesi hâlâ zayıftı ve Gölge Konseyi’nin işe karıştığının ortaya çıkması durumunda hasımlarını öldürmesi ters tepebilirdi.

Garona’nın onun için ceza görmeden öldürmesini sağlayacak silahlara ihtiyacı vardı.


Kral Katilleri, Bölüm Üç

Guldan’ın sorununun çözümü, Orda’nın ilk savaşşefindeydi. Savaşşefi Blackhand ve klanı Karakaya, Draenor orklarının arasındaki en gelişmiş silah dökümhanelerine sahipti. Gul’dan onlara sessizce yaklaştı ve atalarının o güçlü, efsanevi Hükümçekici’ni nasıl yarattıklarını sordu.

“Draenor’un yanan kalbinden bir hediyeydi,” diye yanıtladılar.

Bu hiç işine yaramıyordu. Guldan orkların elementlere saygısını yıkmak istiyordu, Draenor Hiddetleri‘nden daha fazla silah istemek bu saygıyı kuvvetlendirebilirdi. Gul’dan, Yakan Lejyon’dan destek almak üzere Kil’jaeden’dan yardım istedi.

Kil’jaeden, Gölge Konseyi’nin emrinde gizli bir suikastçi olmasının değerini fark etmişti. Gul’dan’a çok kesin talimatlar verdi… ve Draenor’un bilip bileceği en ölümcül iki silahın yapılması için gerekli olan ham maddeleri.


Kral Katilleri, Bölüm Dört

Gul’dan’ın talebi, Savaşşefi Blackhand’in ilgisi çekmişti. Fel büyücü, daha önce hiçbir orkun görmediği gizemli bir cevherden iki adet hançer yapılmasını ve bu hançerlerin ancak vakti geldiğinde kendini ortaya çıkartacak bir güçle donanmasını istemişti. Blackhand silahları dökümhanesinde bizzat yapmayı kabul etti.

Blackhand bıçakları söndürürken habis, karanlık bir varlığın onları akıl almaz bir güçle doldurduğunu hissetti. Bu elementel Hiddetler’den değildi… Bu, Kil’jaeden’in katıksız öfkesinin hançerlerin derinlerine çöküşüydü.

Blackhand silahlardan yayılan yabani ızdırabı sezebiliyordu. Hançerlere Keder ve Kahır isimlerini verdi; zira yeni kurbanların kanlarını içmedikçe asla tatmin olmayacaklarını biliyordu.


Kral Katilleri, Bölüm Beş

Gul’dan hançerlerin gücünden hoşnut kalmıştı. Hem bir Yakan Lejyon lordunun karanlık varlığıyla dolup taşmış hem de onları kullanan kişinin iradesini kontrol altına almayı sağlayacak şekilde donanmışlardı.

Silahların potansiyelini sınamak için Gul’dan, onları Garona’ya teslim etti ve basit bir emir verdi. Garona anında emre uydu. Talihsiz bir Gölge Konseyi takipçisi kendini savunma şansını bulamadan Garona boğazını tek hamlede yırtıp açmıştı.

Hoş bir ölüm değildi. Ama hızlı, sessiz ve etkindi. Ork son nefesini verirken canını alan yara anormalleşti. Onu öldürenin bir bıçak mı, balta mı, yoksa bir mızrak mı olduğunu kimse bilemezdi. Gul’dan anında olasılıkları gördü. Gizemli bir ölüm, karmaşa yaratmak ve istediğinde şüpheleri başka yöne çekmek için kullanılabilirdi.

Bu hançerler çok işe yarayacaktı.


Kral Katilleri, Bölüm Altı

Orda draeneilara savaş açmışken Gul’dan, Garona’yı hassas bir dikkatle kullandı. Şüphe ya da zıtlık gösteren nüfuzlu orklar sıklıkla draenei güçleriyle yapılan bir çatışma sonrasında ölü bulunuyorlardı. Yaraları ork silahlarından gelmişe benzemiyordu, bu sebeple Gul’dan’dan asla şüphelenilmemişti.

Ne de Garona’dan. “Kırma” olarak çoğu orkun dikkatini çekmiyordu; çektikleri de onu Gul’dan’ın tasmasından sürüklediği basit bir hizmetkâr olarak görüyordu.

Sessiz çalışmaları önce Orda’nın draeneilara karşı galibiyetine, savaş sonrasında da kontrolü sağlamaya yardımcı oldu. Draenor’daki yaşam fel sihrinin varlığı sebebiyle solmaktaydı ama Orda içi gerginlik kabul edilir noktalardaydı.

Bu noktaları aştığında da Gul’dan emri veriyor ve Garona uyuyordu. Hançerler boş durmuyordu.


Kral Katilleri, Bölüm Yedi

Yıllar boyunca Garona, Gölge Konseyi’nin iradesine bağlı kaldı. Hayatta kalmak için emirlere uydu, onları memnun etmek için onlar adına öldürdü. Pek çok zaman hançerlerini efendilerini öldürmek için kullanmayı hayal etti ama uyandığında büyülenmiş zihni bu düşünceleri gömüyor ve onu sadık kılıyordu.

Neyse ki bu güç, on yıllar önce Sargeras’ın Kabri’nde Gul’dan ile birlikte ölmüşe benziyor. Ve açık olmak gerekirse bu hançerleri Yakan Lejyon’dan intikam alırken görmenin en mutlu ettiği kişi de Garona.


Kral Katilleri, Bölüm Sekiz

Orda Azeroth’u işgal ettiğinde Gul’dan, Garona’ya büyücü Medivh’i bulmasını ve bir gözünü üstünde tutmasını emretti. Daha sonraları insanları Gul’dan’dan kaçışın bir yolu olarak gören Garona, kendini Khadgar’a gösterecekti.

Eğer bu hançerlerin fel büyücüyü kendisi üstündeki hakimiyetine yardımcı olduğunu bilse onları bırakabilir ve tarih çok daha farklı bir yol izleyebilirdi. Garona sonunda direnmeye çalıştıysa da Gul’dan onu Stormwind kralı Llane Wrynn’i öldürmek için yönlendirdi.

Garona artık hain olarak biliniyordu. Hançerlerle birlikte Orda’ya dönmekten başka çaresi kalmamıştı.


Kral Katilleri, Bölüm Dokuz

Garona, Orda’da bir kahraman karşılaması görmedi. Savaşşefi Blackhand, Orgrim Doomhammer tarafından mak’gora’da öldürülmüştü. Gul’dan komadaydı ve Gölge Konseyi kaçıştaydı. Garona, Gölge Konseyi’nin yerini söylemesi için işkenceye maruz kaldı.

Orda, insanların başını çektiği İttifak’ı bitirmek için harekete geçtiğinde Garona kaçışını gerçekleştirdi. Hayatta kalma içgüdüsü ve silahlarından başka bir şeyi olmayan Garona, yeni bir yaşam bulmak için Azeroth boyunca yol aldı.

Onu avlamaya gönderilen zavallı Orda iz sürücülerinin hiç şansları yoktu.


Kral Katilleri, Bölüm On

Garona nihayetinde İkinci Savaş’ın olaylarına çekilirken bu hançerlerin kendi iradesine yaptığı etkiyi de çözmeye başladı. Bu kadar uzaktayken bile Gul’dan’ın onu avcuna almaya çalıştığını hissedebiliyordu.

Diriölü büyücü Meryl Winterstorm’dan bu silahları kimsenin ulaşamayacağı bir yere saklaması için yardım istedi. Garona hiç kimsenin bu silahlara kurban olmayacağından ve hiçbir zihnin Gul’dan’ın dalaverelerine maruz kalmayacağından emin olmak istiyordu.

Bu hançerler onlarca yıl gömülü kaldı.


Kral Katilleri, Bölüm On Bir

Bu silahların şanla dolu bir geçmişleri yok. Onurlu galibiyetler kazanmadılar. Acıya sebep olmak için yaratıldılar ve hem Draenor hem de Azeroth üstünde tarifsiz hasara sebep oldular.

Güçlerine saygı duy. Onlara ölen masumları asla unutma.

Yakan Lejyon’a, eski sahiplerinin dökmeye zorlandığı her kan damlasını ödet.

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)