KİMDİR, NEDİR: CHROMIE

“Geçmiş her şekilde kendi yolunu çizmiştir ama gelecek sürekli değişir. Bulunduğun zamanda aldığın kararlar da bu değişime yön verecektir.”

Azeroth’un kadim zamanlarında büyük bir tehdit olmaya başlamış olan Galakrond’un alt edilmesine önderlik eden beş proto-ejderhaya, dünyayı şekillendirmeleri ve gözetmeleri için bırakılan Bekçiler tarafından titan güçleri bahşedilmişti. Kendilerine verilen güçlerle bedenleri değişen ve günümüzde bilinen renklerini alan bu beş büyük ejderha, beraberlerinde beş ejdersürüsüne de liderlik etmeye başladılar. Kendilerine “zamanın örgüsünü koruma” görevi verilen bronz ejdersürüsü, var oldukları sürece zamanın gelgitlerini ve yaşananları kontrol altında tutmakla yükümlüydü. Ancak aralarından biri vardı ki belki de en sevilen ve en bilinen isimlerden biriydi: Chronormu, diğer bir deyişle dişi bir gnom olarak görünmeyi tercih eden bronz ejderha Chromie…

Ölümlülerle zaman geçirmekten hoşlanan ve onları gerçekten sevmeye başlayan Chromie, diğer tüm bronz ejdersürüsü üyeleri gibi zamanın gelgitlerini gözlemlemek ve herhangi bir tehdide karşı korumakla yükümlüydü. Ancak fanîlere olan ilgisi sebebiyle onlara elinden geldiğince yardım etmekten de çekinmedi. Doğu Veba Toprakları’nda yaşayan Joseph Redpath ve ailesinin yaşadığı trajediye sessiz kalamayan Chromie, kendisine yardım etmeyi kabul eden maceracıların da desteğiyle Redpath’in yozlaşmış ruhunun huzur bulmasını sağladı.

Lorekeeper-Fırtınanın Kahramanları-Chromie2

Lich Kral’ın uykusundan uyanması ve Kuzeyyarı topraklarını emri altındaki diriölüler yoluyla kasıp kavurmaya başlamasını takiben Ejderkonağı Tapınağı’na giden Chromie, burada bronz ejdersürüsünün elçisi olarak görev aldı. Gelecekten gelen ve kendilerini Ebedi Ejdersürüsü olarak adlandıran bir ejderha topluluğunun köklerini araştırmaya başlayan Chromie, yine karşısına çıkan maceracıların desteğini istemekten de geri kalmadı. Ebedi Ejdersürüsü zaman örgüsünü kırıp Arthas’ı geçmişte öldürmeye niyetlenerek Stratholme Katliamı’nı engellemeye çalıştığında, zamanda nasıl bir kaymaya sebep olacağı kestirilemeyecek bu değişimin yaşanmasının önüne geçenlerden biri de yine Chromie’ydi.

Azeroth’u sonsuza dek parçalamak isteyen siyah ejdersürüsü lideri Deathwing’in alt edilişinin ardından insan krallığı Stormwind’de yaşamaya başlayan Chromie, bağlı olduğu ejdersürüsünün lideri olan Nozdormu ile birlikte Ejderkonağı İttifakı’nın gerçekleştirdiği bir toplantıya katıldı. Chromie, artık efsanevi güçlerini kaybetmeye başlamış olan bronz ejdersürüsünün gözetimi olmadan zamanın akışının kontrol edilemeyecek yollara sapacağından endişe duyuyordu; ancak Nozdormu’ya göre bu akışı koruyacak olanlar artık ölümlülerdi. Chromie’nin endişeleri dinmese de Deathwing’in ölümünün ardından içerisinde bronz ejderhalar dışında ölümlü ırkların üyelerini de barındıran ve zamanın akışını tüm tehditlere karşı korumaya ant içen Zaman Gezginleri oluşumunun bir parçası olmaktan geri kalmadı. Öyle ki Pandaria topraklarına da ayak basan Chromie, burada yine maceracılara destek olmaya devam etti.

Lorekeeper-Fırtınanın Kahramanları-Chromie3

Orgrimmar Kuşatması sonuçlanıp Savaş Şefi Garrosh Hellscream’in yargılanacağı mahkeme başladığında Chromie, Tyrande Whisperwind ile birlikte çalışmaya başladı. Yoldaşı Kairozdormu’nun da Baine Bloodhoof’a destek verdiği duruşmalarda bu iki bronz ejderha, Zaman Görüsü adındaki özel bir nesneyi kullanarak tanıkların ifadelerindeki gerçekliği göstermeye çalıştılar. Bu nesne sayesinde anlatılanları gerçekten yaşananlarla karşılaştırma imkânı bulan ejderhalardan Chromie, bir süre sonra Kairoz’un görüler üzerinde oynamalar yaptığını fark etti. Kuşkularını dile getirmek istediğinde ise hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaşan Chromie, zorla bir hücreye kapatıldı ve Garrosh ile Kairoz alternatif bir zaman boyutunda 35 yıl öncesinin Draenor’una giderken onları engelleyemedi. Serbest kaldığında ise Kairoz’un gerçekleştirdiği büyünün etkisiyle yaşanan kırılım sonucunda ortaya çıkan ve mahkemede bulunanların alternatif zaman diliminden gelen kişiliklerini alt etmede yardımcı oldu.

Yaşananları öngöremediği için kendisini suçlu hisseden Chromie, alternatif zamandaki Draenor’a giderek burada kendilerine ihanet eden Kairozdormu’yu aramaya koyuldu. Garrosh tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan Kairoz’un zamanda sıkışıp kalmış olan ruhunu, maceracıların da yardımıyla alt ederek huzur bulmasını sağladı.

Bu olayın ardından kayıplara karışan Chromie’nin nerede olduğu bir süredir bilinmiyordu. Ancak zamanla ve alternatif boyutlarla fazla içli dışlı olmasından mıdır bilinmez, en son Nexus semalarında bronz pullarla kaplı, cana yakın bir ejderhanın görüldüğüne dair söylentiler bize Chromie’nin başka düzlemlerde bu ara bir hayli meşgul olduğunun sinyalini vermekte…

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)