ZİNDAN GÜNCELERİ #4 – SCHOLOMANCE

İkinci savaş sonrasında eski Arathorian kalesi Caer Darrow harabeye dönmüştü. Kalenin çevresindeki toprakların sahibi asil Barov ailesi, kendi Lanetliler Tarikatı için takipçiler toplayan ve Liç Kral’a hizmetleri karşılığında onlara ölümsüzlük vaat eden Kel’Thuzad’ın etkisine kapılmıştı. Kaleyi ve altındaki mezarları Musibet güçlerine bağışlayan aile, Liç Kral’ın ölümsüzlük kutsayışını beklerken tarikatçılar tarafından öldürülmüş ve diriölü yaratıklara dönüştürülmüşlerdi.

Caer Darrow’u ele geçiren Kel’Thuzad, altındaki kadim mezarları bir nekromansi okuluna çevirdi. Tarikat bu okulu yeni üyeler yetiştirmek ve diriölü vebasını Lordaeron’a yaymak için kullanıyordu. Okul genç, yetenekli büyücüler ve ustalarla doluydu. Kel’Thuzad’ın en güçlü ajanlarından Ravenian da okulda yaşamaktaydı ve tüm öğrencileri yakından izlemekteydi. En ufak bir zayıflık gösteren öğrenciler her an Ravenian tarafından yok edilme tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Okul önce Kel’Thuzad, ardından Celbedici Araj tarafından yönetildi. Ardından Kara Efendi Gandling okul müdürü oldu. Okulun çevresindeki bölgeyse Ras Frostwhisper tarafından kontrol edilmekteydi, ta ki İttifak ve Orda kahramanları tarafından yok edilene kadar.

Liç Kral’ın ve Scholomance’teki birçok Musibet liderinin ölümünden sonra Kara Efendi Gandling, diriölüleri kontrol etme gücünü kullanarak Musibet güçleriyle birlikte Scholomance’i yeniden aktif hâle getirdi.

Scholomance’te eğitim verilen derslerin ilki Karanlık Sanatlara Giriş olup Eğitmen Chillheart tarafından verilmekteydi. Dişi bir liç olan Chillheart, Kuzeyyarı’ndan gelmişti. Nekromansi öğrencilerine disiplin vermekte ve kendisini hayal kırıklığına uğratan öğrencileri acımasızca cezalandırmaktaydı. Chillheart aynı zamanda Scholomance kütüphanelerinin sağladığı ölümcül bilgileri kullanmakta ve kuzeyin buz büyüleri konusunda uzmandı.

Bir başka ders Gelişmiş İllüzyonlar üstüneydi. Ders, Scholomance’in bulunduğu toprakların eski sahibi Barov ailesinin üyelerinden Jandice Barov tarafından veriliyordu. Jandice Barov, bir zamanlar Dalaran’da bir başbüyücüydü ve güçlü bir illüzyonistti. Hayattayken bedeniyle neredeyse ayrıştırılamayan görüntüler yaratan bir büyü keşfetmişti. Bu görüntüler kendi hareketlerini taklit ediyor ve düşmanlarının onu bulmasını oldukça zor hâle getiriyordu. Jandice’in ruhu, öldükten sonra yıllarca Scholomance’in bodrumlarında gezinmiş ancak Gandling’in okulu yeniden aktif hâle getirmesinden sonra yeni nekromansi öğrencilerinin eğitilmesinde daha aktif rol oynamaya başlamıştı.

 

Jandice Barov

Gelişmiş İllüzyonlar dersini öğreten Jandice Barov

Nekromansi öğretisinin olmazsa olmaz derslerinden Yeniden Diriltme 101 ise bir kemik golemi olan Rattlegore tarafından veriliyordu. İttifak tarafından Batı Veba Toprakları’ndaki Andorhal savaşında yok edilimiş olan Rattlegore, Gandling’in çalışmalarıyla Scholomance’teki Celb Salonu’nda yeniden canlandırılmıştı.

Okulun doktoru Theolen Krastinov, aynı zamanda “Kasap” olarak bilinmekteydi ve Scholomance’teki nekromansi deneylerindeki bedenler ile beden parçalarını tedarik eden baş işkenceciydi. İlk kurbanları Caer Darrow hanelerinden toplanmıştı ve aralarında Barov ailesinin hizmetkârları da vardı. Theolen, gargoyla dönüşebilen diriölü efendisi Elçi Kirtonos’a hizmet ediyordu. Kirtonos’un beslenmek için masumların kanına ihtiyacı vardı, Theolen de efendisine gerekli olan kanı kurbanlarından sağlıyordu. Kirtonos da Theolen de yaptıklarının cezasını bularak öldürülmüşlerdi ancak Kara Efendi Gandling, okulu yeniden aktif hâle getirirken Theolen’i bir diriölü olarak canlandırdı.

Scholomance’de karşılaşılabilecek belki de en ilginç karakter Lilian Voss isminde bir diriölüydü. Lilian, hayattayken bir Kızıl Sefer yüksek rahibi olan babası tarafından yetiştirilmişti. Öldükten sonraysa Terkedilmişler’in valkyr hizmetkârları tarafından bir diriölü olarak yeniden canlandırılmıştı. Lilian, yeni benliğini kabullenmekte zorlandı ve kaçtı. Kızıl Sefer’in yakaladığı Lilian, babası tarafından reddedildiğini ve idam emri verildiğini öğrendi. Bu bilgiyle çılgına dönen Lilian, sahip olduğu tuhaf güçlerle esaretinden kaçtı ve eski yoldaşlarını bir bir öldürdü. Tabii babasını da… Lilian daha sonra kimliğini gizleyerek Kızıl Manastır’a sızdı ve Yüce Engizitör Whitemane’i öldürmeyi başardı. Bu başarısından sonra yeni hedefi Scholomance’teki Musibet’i yok etmekti.

Lilian Voss

Lilian Voss

Scholomance’e saldırı düzenlemeyi planlayan tek kişi Lilian değildi. Kel’Thuzad’la yaptıkları anlaşma sonucu diriölüye dönen Barov ailesinden Lord Alexei Barov, bir zamanlar Scholomance’te bir ölüm şövalyesiyken İttifak ve Orda kahramanlarına konuşan bir kurukafa olarak göründü ve Kara Efendi Gandling’i öldürerek eski evindeki yozlaşmayı temizlemelerini istedi.

Kahramanlar, Scholomance’in öğrencileri ve eğitmenleriyle karşı karşıya gelirken Lilian da birçok Musibet müridini öldürüp Kara Efendi Gandling’in karşısına çıktı. Ancak Gandling diriölüleri kontrol etmede ustaydı. Lilian’ı kontrolü altına alarak İttifak ve Orda kahramanlarına karşı kullandı. Lilian kendini kaybedip kahramanlara karşı savaşsa da ölüme çok yakınken kontrolünü yeniden ele geçirdi. Gandling’in, Lilian için planladığı Yeniden Eğitim dersi de rafa kalktı.

Scholomance’in en üst düzey dersi İleri Çalışmalar, elbette ki Kara Efendi Gandling tarafından verilmekteydi. Gandling, Liç Kral’ın yenilgisinden sonra Andorhal’ı ele geçirmeye çalışıp başarısız olmuştu. Bu yenilginin üstüne Scholomance’e çekilen Gandling, acısını öğrencilerinden çıkartıyor, kendisini tatmin edemeyen öğrencileri sınıfından atıp laboratuvar deneyleri yapmaya gönderiyor ya da laboratuvar deneyi hâline getiriyordu.

lorekeeper-zindangunceleri-scholomance-02

Kara Efendi Gandling, Scholomance’i arındırmaya gelen kahramanlara karşı son nefesini verdi. Konuşan kurukafa görünümünden çıkıp gerçek formunu ortaya çıkaran Lord Alexei Barov’un ruhu, sonunda lanetin kalktığını söyledi. Böylece Azeroth’un nekromansi okulu Scholomance’te Musibet’in egemenliği sona erdi.

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)