YOLUNU GÖZLEDİĞİMİZ HEROES OF THE STORM KARAKTERLERİ
heroes of the storm future heroes

Greymane’in de geçtiğimiz hafta listeye eklenişiyle birlikte Heroes of the Storm’un kahraman sayısı an itibariyle 47’ye ulaşmış durumda. Ve sanırım uzun bir süredir ilk defa mevcut kahraman listesine bundan sonra kimlerin ekleneceği konusunda karanlıktayız. BlizzCon’da bahsedilmiş bazı isimler, daha öncesinde oyunun dosyaları arasında referanslar yakaladığımız bazı karakterler biliyoruz tabii: Mesela Gul’dan’ın konsept aşamasında olduğunu biliyoruz, Tracer’ın Overwatch çıktığında oyunu satın alan herkese bedava hediye edilecek olduğunu da… Ancak muhtemelen ikisi de çok yakın gelecekte Nexus’u şenlendirecek kahramanlar arasında değiller.

Eh, bu noktada hem merak duygusu hem de “keşke şu gelseydi” temalı arzular kabarınca ben de oturdum, “Lorekeeper’ın Yolunu Gözlediği Heroes of the Storm Karakterleri” listesi hazırladım. Aşağıdaki listede tek tek tüm özellikleriyle detaylandırılmış karakterler değil, karakterin kim olduğuna dair kısa bir özet ve o karaktere uyacak bir genel konsept bulacaksınız. Onu da baştan söyleyelim ki yanlış bir beklenti oluşmasın.

Eğer sizin de “bu karakter şöyle bir konseptle süper olurdu” şeklinde tavsiyeleriniz varsa yorumlar bölümünde sizin fikirlerinizi de görmeyi çok isteriz doğrusu. Hatta kim bilir, belki de sizin fikrinizi çok beğenir, forumlar aracılığıyla Blizzard’a iletilmesinde yardımcı bile olabiliriz!

[well]

lorekeeper-hots-anduin

ANDUIN WRYNN – CROWN PRINCE OF STORMWIND
(Warcraft – Support)

Anduin Wrynn’i ilk tanıdığımızda kendisi Stormwind’in taht odasında kısa pantolonuyla dikilen ve gelip geçen tüm kahramanlara “Merhaba, babam hakkında haber mi getirdiniz?” diye soran ufak bir veletti. “Elimizde büyüdü kerata” desek hiç de yanlış olmaz yani, Cataclysm’den beri sahiden de büyüyüşüne ve artık koca bir delikanlı oluşuna şahitlik ettik bizzat. Hearthstone’da Priest sınıfının temsilcisi olan Anduin’in eninde sonunda Heroes of the Storm’a da teşrif etmesi kaçınılmaz o yüzden.

Benim bu noktada Anduin’e uygun gördüğüm tema da Priestların bir çoğu gibi hem aydınlık hem de karanlık temasını içeriyor. Başta Anduin’in yetenekleri genellikle takım arkadaşlarına kalkan verme, kalkan verdiği arkadaşlarını düşmanlarına vurduğu hasar oranında iyileştirme (Penance) ve bariyer açarak takımının aldığı hasarı alan etkili olarak azaltma üzerineyken eğer 10. seviyede Shadowform seçecek olursa tamamen değişiyor. Böylece eğer ihtiyacınız olan biraz daha hasar vermek ya da düşmanı kontrol altında tutmaksa 10. seviyeden sonra tamamen farklı bir destek sınıfı haline gelebiliyor Anduin.

Shadowform’dayken düşmanın üzerine DoT (zamana yayılan hasar) bırakabilen, düşmanı yavaşlatabilen saldırılar yapan Anduin’in iyileştirme yetenekleri bayağı yalan oluyor tabii. O yüzden aslında heroic yeteneğini seçmenin Anduin’in oyunun kalanına nasıl devam edeceğini değiştiren büyük bir seçim anı olduğunu da söyleyebiliriz. Bir diğer heroic yetenek alternatifi de rakip takımdan birini kısa bir süreliğine kendi tarafına çekmeyi sağlayan “Dominate Mind” olabilir.

[/well]

 

[well]

DEHAKA – THE ONE WHO COLLECTS
(Starcraft – Warrior)

lorekeeper-hots-dehaka İlk defa StarCraft’ın Zerg temalı ek paketi Heart of the Swarm’da tanıştığımız Dehaka, Primal Zerg’ün desteğini almak için orijinal Zerg gezegeni Zerus’a gelen Kerrigan’a yardım edip onun çok daha güçlü bir forma kavuşmasına yardım ediyordu hatırlarsanız. Tabii bu sırada kendisi de karşısına çıkan düşmanların seçkin özelliklerini kendi gen havuzuna katıyor ve sürekli evrim geçirerek daha da güçlü bir karakter haline geliyordu. Eğer olur da Heroes of the Storm’a teşrif edecek olursa bu özelliğinin öne çıkacağına kesin gözüyle bakabiliriz; yani sürekli değişen, gelişen ve rakiplerinin özünü toplayarak evrim geçiren bir karakter.

Butcher’ın ölen düşmanlardan ve minionlardan et toplamasına benzer bir mekanikle düşmanlarından öz toplayarak kendini geliştiren, hatta belki de farklı düşmanlardan düşen özlerin farklı şekillerde evrimleşmesini sağladığı bir karakter oldukça orijinal olurdu mesela. Farklı karakter sınıflarından hasar, defans, yetenek bonusları veya sağlık rejenerasyonu topluyor olsa karşınızdaki takımın dizilişine göre her maçta farklı bir şekilde gelişip güçlenen, farklı oynanış stillerine adapte olmak zorunda kalan oldukça enteresan bir kahraman ortaya çıkabilirdi. Üstelik rakipler de karşılarındaki Dehaka’nın ne tür bir evrim geçirmiş olacağını öngörmek zorunda olacaklarından muhtemelen kendisine dalaşmadan önce iki kere düşünürlerdi. Yani en azından ben olsam bu şekilde oynanan, orijinal bir yapıya sahip Dehaka’yı oyunda görmek isterdim.

[TUTTURDUK!]

[/well]

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)