Lorekeeper oyunlardaki hikâyelerin kaydını tutmayı ve bunu okumayı seven başka oyuncularla paylaşmayı amaçlayan (bizim deyimimizle) bir grup “oyun tarihçisi” aslında. Piksellerin ardındaki diyarları keşfetmek bizim için bir tutku olduğundan sıklıkla bu farklı dünyalara yelken açıp orada gerçekleşen olayları siz okurlarımızla paylaşmayı seviyoruz. Genellikle Warcraft başta olmak üzere Blizzard evrenleri üzerine uzmanız; ancak bu farklı oyunlara ve evrenlere olan ilgimizi de köreltmiyor. Witcher, Fallout, Dark Souls ve yakın zamanda başladığımız Destiny gibi serilerle farklı farklı evrenleri de ele almak ana amaçlarımızdan biri. Bizi sitemiz dışında arada sırada yaptığımız Twitch yayınlarından ya da Youtube adresimizden de takip edebilirsiniz. Yaptığımız işi beğeniyorsanız yazdığımız yazıları arkadaşlarınızla paylaşarak çevremizi genişletmemizi sağlayabilir ya da yakında açacağımız Patreon sayfasından doğrudan destek verebilirsiniz.
Burcu Arabacı (Archsorceress)
Sitenin teknik sihirbazı. Her türlü teknik sorunu büyülü bir şekilde çözmesinin yanında Ciri’nin tam ismini ve unvanlarını tek nefeste sayabilmesiyle Oxenfurt Üniversitesi’nden burs kazanmışlığı vardır. Masaüstü FRP’lerin ve Witcher’a dair her türlü sohbetin aranılan ismidir.
Ezgi Pajecki (Huliandel)
Başta siteye girilen yazıları İngilizceye çevirmek göreviyle Lorekeeper’a katılıp türlü oyunlarla kendini “Warcraft Sorumlusu” pozisyonuna getirmeyi başaran N7 ajanı. Warcraft’a dair neredeyse her şeyi yazmasının yanında arada Mass Effect ve Dragon Age’e de göz kırpar. Aynı zamanda sitedeki çoğu yazının kontrolü ve çevirisi konusunda da dil bilimci yanını konuşturur.
Barış Tekin (imba)
Çeşitli dizilerde hunharca öldürülmüş olsa da kalbimizde yaşamaya devam etmektedir. Twitch yayınlarını şenlendirmesinin yanında artık sitede de yazılarıyla yer almaktadır.
Bekir Can Celep (Nral)
Bir önceki hayatında ya Koreli ya da protoss olan Starcraft gosusu. (Bizim oyumuz protoss’tan yana) Fenix’in Heroes of the Storm’a eklenmemesi üzerine yaptığı web comiclerle Dustin Browder’ı işinden etmiştir. Starcraft ve Diablo yazılarına sitede denk gelmeniz mümkün.
Feyyaz Sonbudak
Sadece oyunların hikâyesiyle değil, nasıl yapıldıkları ve geçtikleri aşamalarla da yakından ilgili yeni yazarımız. Lorekeeper’da The Witcher evreni ve oyun yapımıyla ilgili yazılarıyla, Socrates Dergi’de ise hem tasarımları hem de futbol yazılarıyla bulunabilir.
Miraç M. Kocatürk (Egzolinas)
Azeroth’taki maceralarına “Zolegin’in Achievement Yolculuğu” adındaki blogunda başlamış olsa da çoğunluk onu “Egzolinas” olarak tanıdı. Her hafta düzenli yaptığı Twitch yayınlarına ek olarak Lorekeeper bünyesinde kendi kurguladığı karakterlerin ağzından yazmış olduğu “İsimsiz Hikâyeler” serisinde takip etmeniz de mümkün.
Yunus Emre Bakiler (elessar)
Cthulhu sevdiğinden otomatik olarak Warcraft’taki Old God muhabbetlerine de çekilen Undead Rogue. Arada bir Lorekeeper yayınlarına da katılır ancak kendini göstermez. Hanın kuytu bir köşesinde sakince piposunu tüttüren bir Yolgezer görürseniz bilin ki orada muhabbete doyum olmaz.
A. Zeynep Okur (Isangelus)
Lorekeeper’ın müthiş logosunu yaratmış olmasının yanında görsel ve tasarım anlamında ne zaman başımız sıkışsa koştuğumuz isimlerden biridir. Yaptığı şahane çizimleri takip etmiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir.
Ece Egemen (Glowel)
Elitist kedi. Her türlü oyunda üstlendiği “healerlık” görevini sitede de üstlenir; hasar görmüş yazıları iyileştirir. Bir de arada bir Can’la “O Bioshock yazısını yazıyoruz artık!” diye gaza gelirler ama bir türlü yazamazlar… Belki yakında yazarlar gerçi, kim bilir?
Egemen Görçek (Laemar)
Zor beğenir, sıkça “meh”ler ama beğendi mi tam beğenir. Çizgi roman, çeviri gibi işler ondan sorulur; terim çevirisinde başımız sıkıştığında ilk koştuğumuz kişidir. Ayrıca salı günleri Lorekeeper Divinity yayınlarında da ailemizin okçusu Ifan’ı canlandırır. Her yayın sonunda itinayla takım arkadaşlarını vurmaktan da çekinmez.
Guen, Fury ve Nia
Arabacı ailesinin kedigil üyeleri. Özellikle Twitch yayınlarında Can’dan ilgi bekleyip bulamayan Guen’in devirdiği kitaplar ve yolladığı “infernallar” takipçilerin de büyük ilgisini kazanmış durumda.