KİMDİR, NEDİR: DEHAKA

“Diğer sürü liderleri birer kaya, birer ağaç, birer tepe. Rüzgâra karşı dururlar. Daha çok güç ararlar. Ben bir nehirim. Akarım. Daha çok öz bulmak için…”

Zerg sürüsü, xel’naga’nın müdahalesiyle kanatlanıp başka gezegenlere ve yeni ufuklara doğru yol aldığında ufak bir grup Zerus’ta kalmaya devam etti. Yüzlerce yıl bir başlarına gelişip evrimleşen bu ilkel zergler, Kerrigan yanında kendi sürüsüyle birlikte Zerus’a ayak bastığında iyi ya da kötü bir düzen kurmuş durumdalardı. Dehaka da onlardan biriydi; büyük sağ kolunu henüz kaybetmiş, öz toplamaya ve kendini geliştirmeye pek de meraklı bir sürü lideriydi. Ancak belli ki hayatta kalma içgüdüsü, güçlüyü gördüğünde tanıma ve sürüye adapte olabilme yeteneği diğer sürü liderlerinden daha ötedeydi; zira diğer liderler Kerrigan’ın önünde bir bir düşerken o gidip Kerrigan’ın Zerus üzerindeki en güçlü zerg olduğunu kabullenerek ona katılmayı ve yardım etmeyi teklif etti. Zurvan, Yagdra, Kraith, Slivan ve diğerleri Zerus’taki bu yeni ittifağın karşısında yok olurken Dehaka ve sürüsü adapte oldu, hayatta kaldı ve yendiklerinin özünü toplayarak gelişti. Ve Kerrigan’ın yanında kalarak daha da çok öz toplayacağından emin oldu.

Kerrigan’ın sürüsü Terran Hükümdarlığı’na ait Skygeirr İstasyonu’na ulaştığında buradaki yeni özleri hisseden Dehaka, heyecanla protoss-zerg hibridlerinin özünü özümsemeye çalıştı; ancak başarılı olamadı. Burada Amon’un yaratılarının ne kadar korkunç olduğunu ve eğer durdurulmazlarsa evrendeki toplanabilecek bütün özleri yok edeceklerini kavrayan Dehaka, bu uğurda Kerrigan’ın yanında sonuna kadar savaşmaya daha da ikna oldu. Skygeirr İstasyonu’ndan sonra bu yeni bulduğu inançla Kerrigan’ın nedense çok önem verdiği insan Jim Raynor’u Hükümdarlık’ın elinden kurtarma operasyonuna bile katılan Dehaka, bu sırada Kerrigan’ın danışmanı Zagara ile takıştı. Kerrigan’ın emriyle hapishane bölgesinden öz toplaması yasaklanan Dehaka, bu operasyon için Terranlarla birlikte çalışmak zorunda kaldı.

Kerrigan’ın intikamının son aşaması olan Korhal’daki savaş da Dehaka ve sürüsü için tam bir açık büfe oldu. İmparator Arcturus Mengsk’in Psi Yokedicisi diğer zerg sürülerinin arasındaki psişik bağı kullanarak onları etkisiz hale getirirken herhangi bir ortak psişik bağdan yoksun ilkel zergler, makineyi bulup sabote ederek Kerrigan’ın sürüsünün Augustgrad’a girebilmesini sağladı. Bundan sonra da Korhal Sarayı’ndaki son atağa katıldılar.

Kerrigan’ın Mengsk’in gölgesinden kurtulması ve zerg’ü özgür kılmasının ardından Dehaka’nın neler yaptığına dairse ne yazık ki çok fazla bilgi yok. Ama kendine bolca özle dolu yeni bir dünya bulup orada adapte olmaya devam ediyor olma ihtimali hayli yüksek…

lorekeeper-firtinanin-kahramanlari-dehaka-1

Kategoriler
Yazarlardan İnciler
“Çünkü klasiklerin klasik olmasının bir sebebi vardır. Özellikle de üzerine tüm hasar modifikasyonlarını bastığınızda.”
-Burcu (Amansızca Horizon: Zero Dawn överken)